Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Füstölt pisztráng, pirított, fűszeres rizzsel
2016.02.04

image--2-.jpg

Hozzávalók 4 személyre

4 szelet füstölt pisztrángfilé (bevásárlóközpontokban csomagolva kapható)

4 ek zsemlemorzsa

kevés olaj a sütéshez

snidling

2 bögre rizs (2,5 dl-es bögrével)

4 bögre víz

2 ek olaj

1 kk só

1 kk ételízesítő, pl. zöld fűszeres

1-2 gerezd zúzott fokhagyma

1 ek fekete szezámmag

késhegynyi őrölt bors

Elkészítés A rizst kevés olajon, állandó kevergetés mellett megpirítjuk. Felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, és amikor a víz felforrt, alacsony hőfokon, lefedve megpároljuk. Ne kavargassuk, hagyjuk lassan párolódni. Amikor kész. beleszórjuk a fekete szezámmagot, óvatosan beleforgatjuk.

Amíg a rizs párolódik, a füstölt pisztrángfilék mindkét oldalát megszórjuk zsemlemorzsával, és egy serpenyőben forró olajon 2 perc alatt átpirítjuk.

Tálalás Az aprított snidlinggel megszórt halszeletek mellé halmozzuk a rizst, és forrón fogyasztjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.