Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
4 szelet füstölt pisztrángfilé (bevásárlóközpontokban csomagolva kapható)
4 ek zsemlemorzsa
kevés olaj a sütéshez
snidling
2 bögre rizs (2,5 dl-es bögrével)
4 bögre víz
2 ek olaj
1 kk só
1 kk ételízesítő, pl. zöld fűszeres
1-2 gerezd zúzott fokhagyma
1 ek fekete szezámmag
késhegynyi őrölt bors
Elkészítés A rizst kevés olajon, állandó kevergetés mellett megpirítjuk. Felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, és amikor a víz felforrt, alacsony hőfokon, lefedve megpároljuk. Ne kavargassuk, hagyjuk lassan párolódni. Amikor kész. beleszórjuk a fekete szezámmagot, óvatosan beleforgatjuk.
Amíg a rizs párolódik, a füstölt pisztrángfilék mindkét oldalát megszórjuk zsemlemorzsával, és egy serpenyőben forró olajon 2 perc alatt átpirítjuk.
Tálalás Az aprított snidlinggel megszórt halszeletek mellé halmozzuk a rizst, és forrón fogyasztjuk.