Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Fügés-fehércsokoládés charlotte, Levintől
2016.05.12

fehercsokis-fugetorta.jpg

Hozzávalók
300 g babapiskóta
150 g aszalt füge
100 g sajtkrém
100 g fehércsokoládé
250 ml tejszín
1 csomag habfixáló por
1 teáskanál méz
2 evőkanál porcukor
őrölt fahéj
fél citrom reszelt héja
kevés cukros tej
löttyintésnyi szilvapálinka
A díszítéshez eper, mandulaforgács, selyemszalag

Elkészítés
A fügét felkockázzuk és kevés vízzel, mézzel, fahéjjal, citromhéjjal kb. 20 perc alatt felfőzzük. Összeturmixoljuk, belekeverjük a pálinkát és lehűtjük.

A csokoládét mikrohullámú sütőben, alacsony hőfokon felolvasztjuk. A tejszín a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük. A sajtkrémet, a megolvasztott csokoládét és a tejszínt óvatosan összeforgatjuk.

Egy 18 cm-es tortaforma alját folpackkal kibélejlük és rácsatoljuk az oldalát. A babapiskóták alját levágjuk, és kerítésszerűen körberakjuk a forma oldalát. Az alját cukrozott, langyos tejbe mártott piskótadarabokkal borítjuk, alaposan elsimítjuk.Erre jön a fügedzsem, majd a tejszínes, csokis sajtkrém.

Hűtőben minimum 4 órán át, de akár egy napig is állni hagyjuk.

Tálalás előtt óvatosan leemeljük a forma oldalát, és a fóliát lehúzva tortatálra csúsztatjuk. Eperrel, mandulaforgáccsal díszítjük a tetejét, és vigyázva megkötjük körülötte a selyemszalagot.

Levin mondja Tavasszal nálunk dupla szülinap van: barátnőm és unokaöcsém is ebben az évszakban született. Ez a felnőttes-lányos tortavariáció: az előbbi jelző a pálinkás fügedzsemet, az utóbbi a rózsaszín masnit jelzi.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.