Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
300 g babapiskóta
150 g aszalt füge
100 g sajtkrém
100 g fehércsokoládé
250 ml tejszín
1 csomag habfixáló por
1 teáskanál méz
2 evőkanál porcukor
őrölt fahéj
fél citrom reszelt héja
kevés cukros tej
löttyintésnyi szilvapálinka
A díszítéshez eper, mandulaforgács, selyemszalag
Elkészítés
A fügét felkockázzuk és kevés vízzel, mézzel, fahéjjal, citromhéjjal kb. 20 perc alatt felfőzzük. Összeturmixoljuk, belekeverjük a pálinkát és lehűtjük.
A csokoládét mikrohullámú sütőben, alacsony hőfokon felolvasztjuk. A tejszín a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük. A sajtkrémet, a megolvasztott csokoládét és a tejszínt óvatosan összeforgatjuk.
Egy 18 cm-es tortaforma alját folpackkal kibélejlük és rácsatoljuk az oldalát. A babapiskóták alját levágjuk, és kerítésszerűen körberakjuk a forma oldalát. Az alját cukrozott, langyos tejbe mártott piskótadarabokkal borítjuk, alaposan elsimítjuk.Erre jön a fügedzsem, majd a tejszínes, csokis sajtkrém.
Hűtőben minimum 4 órán át, de akár egy napig is állni hagyjuk.
Tálalás előtt óvatosan leemeljük a forma oldalát, és a fóliát lehúzva tortatálra csúsztatjuk. Eperrel, mandulaforgáccsal díszítjük a tetejét, és vigyázva megkötjük körülötte a selyemszalagot.
Levin mondja Tavasszal nálunk dupla szülinap van: barátnőm és unokaöcsém is ebben az évszakban született. Ez a felnőttes-lányos tortavariáció: az előbbi jelző a pálinkás fügedzsemet, az utóbbi a rózsaszín masnit jelzi.