Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Francia lecsó, Ratatuille
2011.07.10

francia-lecso.jpgHozzávalók 4 főre 2 db cukkíni, 1 db padlizsán, 2 db paprika, 3 db paradicsom, 1 db nagy vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 db babérlevél, 4-5 ek olíva olaj, só, bors, 1-2 dl húsleves v. zöldségleves alaplé (leveskockából is készülhet), 1 cs petrezselyem

Elkészítés Legelőször a padlizsánt kockázzuk fel és egy tálba téve sózzuk meg, majd negyed órán keresztül  hagyjuk állni, hogy keserű levét kiengedje. Eközben a többi zöldséget is kockázzuk fel, lehetőség szerint egyforma darabokra. A hagymát és a zúzott fokhagymát olajon pároljuk üvegesre, adjuk hozzá a zöldségeket (a padlizsánt kinyomkodva keverjük a többihez). Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és lefedve, közepes hőfokon pároljuk. Ha elfő a leve, kis adagonként felengedjük a hús- v. zöldséglevessel. Amikor a zöldségek már megpuhultak, eltávolítjuk a babérleveleket, az egészet megszórjuk frissen vágott zöld petrezselyemmel  és forrón tálaljuk.

Tipp Adhatunk hozzá (az elején) 1-2 db kockára vágott burgonyát is. Hidegen is finom.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.