Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Francia csokoládékrém
2016.08.01

csokoladekrem.jpg

Hozzávalók

20 dkg fekete csokoládé

4 friss tojás

2 evőkanál tejszín

1 cs vaníliás cukor

Elkészítés

Egy nagyobb lábasban vizet forralunk. Ráteszünk egy kisebb lábast, és ebben, a gőz fölött felolvasztjuk a kockákra tört csokoládét. Ezután hozzáadjuk a tejszínt, és levesszük a tűzről.

A tojások sárgáját a meleg csokoládéhoz keverjük. A fehérjéből kemény habot verünk a vaníliás cukrot hozzáadva, majd a habot óvatosan beleforgatjuk a csokoládémasszába.

A krémet kelyhekbe vagy csészékbe adagoljuk, és tálalás előtt néhány órán át hűtjük.

Közvetlenül fogyasztás előtt díszíthetjük tejszínhabbal, csokoládéforgáccsal.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.