Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
20 dkg fekete csokoládé
4 friss tojás
2 evőkanál tejszín
1 cs vaníliás cukor
Elkészítés
Egy nagyobb lábasban vizet forralunk. Ráteszünk egy kisebb lábast, és ebben, a gőz fölött felolvasztjuk a kockákra tört csokoládét. Ezután hozzáadjuk a tejszínt, és levesszük a tűzről.
A tojások sárgáját a meleg csokoládéhoz keverjük. A fehérjéből kemény habot verünk a vaníliás cukrot hozzáadva, majd a habot óvatosan beleforgatjuk a csokoládémasszába.
A krémet kelyhekbe vagy csészékbe adagoljuk, és tálalás előtt néhány órán át hűtjük.
Közvetlenül fogyasztás előtt díszíthetjük tejszínhabbal, csokoládéforgáccsal.