Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Főzött fánk, eperrel
2014.03.24

 fank-eperrel-0031.jpg

Hozzávalók kb. 20 darabhoz  A fánkokhoz 2 db tojás, 8 dkg liszt, 8 dkg vaj, pici só, 1 kk cukor, 0,8 dl víz A töltelékhez 1 cs vaníliás pudingpor, 3 ek cukor, 1/2 l tej A díszítéshez 8-10 szem eper, kevés porcukor

Elkészítés A vizet a sóval, cukorral és a vajjal feltesszük melegedni. Amikor a vaj felolvadt, folyamatos kevergetés mellett kanalanként  hozzáadjuk a lisztet. Sűrű tésztát kapunk, addig keverjük, amíg elválik az edény falától. Levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni. A tojásokat villával lazán felverjük és kis adagokban a kihűlt tésztába keverjük. Az így kapott homogén masszából sütőpapírral kibélelt tepsibe diónyi kupacokat halmozunk (kb. 20 db lesz belőle) egymástól nagyobb távolságra, mert a fánkok jelentősen megnőnek sütés közben.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tésztát 20 percig sütjük (ne nyissuk ki a sütő ajtaját!), azután levesszük a hőfokot 150 fokra, és pirosra sütjük a fánkokat.

Összeállítás A tejből, cukorból és pudingporból az előírásokat követve sűrű pudingot főzünk, hagyjuk kihűlni. Az epreket megmossuk, és vékonyan felszeleteljük.

A fánkok tetejét éles késsel levágjuk, az aljukat megtöltjük pudinggal, néhány szelet epret fektetünk rá, amire ismét pudingot kanalazunk. Végül visszatesszük a sütemények kalapját, és megszórjuk porcukorral.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.