Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Forró almás-narancsos, vörösboros bólé
2016.10.31

forralt-bor.jpg

 

Hozzávalók

7 dl vörösbor

2 dl víz

1 dl 100%-os almalé

10 dkg cukor

2 nagyobb, savanykás alma

1-2 rúd fahéj

6-8 szegfűszeg

4-5 csillagánizs

néhány szelet narancs

 

Elkészítés

Az almát megmossuk, meghámozzuk, magházát kiszedjük, egyforma szeletekre vágjuk.

 

Egy nagyobb lábasban a cukrot a vízben felforraljuk, hozzáadjuk a friss almalevet, valamint az alma héját és az almadarabokat, a fahéjat, a szegfűszeget, a csillagánizst és a narancsot.

 

Az egészet összemelegítjük, és pár percig alacsony hőfokon forraljuk - amíg az alma meg nem puhult. Kiszedjük belőle az almahéjat, hozzáöntjük a vörösbort, és az italt felmelegítjük (de már nem kell forralni).

 

Forrón fogyasztjuk, minden adaghoz almaszeleteket, narancskarikákat és kanalat is adva.

 

Tipp A narancsot héjával együtt tegyük az italba, és felhasználás előtt nagyon alaposan tisztítsuk meg!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.