Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Fokhagymás édeskömény fehérborral, Dobitól
2016.12.08

fokhagymas-edeskomeny.jpg

Hozzávalók 2 főre (körítésként)

2 db nagyobb édeskömény
1 evőkanálnyi vaj
1 /2 dl fehérbor
2 gerezd fokhagyma
borsikafű

Elkészítés

Az édesköményeket megtisztítjuk, a leveleket eltávolítjuk, a zöld színűeket félretesszük. A gumókat negyedekbe vágjuk, a fokhagymát átpréseljük.

A gumódarabokat egy tepsiben egymás mellé sorakoztatjuk, megszórjuk sóval, borsikafűvel, elosztjuk az édesköményen a fokhagymát, rámorzsoljuk a vajat, aláöntjük a bort, és 220 fokos sütőben, alufóliával letakarva pároljuk, amíg megpuhul (kb. 20 perc).

Ha a gumók megpuhultak, az alufóliát eltávolítva kissé megpirítjuk őket. Amikor tálaljuk, rászórjuk a félretett zöld leveleket.

Tipp A kiindulópont ezúttal Jamie Oliver receptje volt - de ő fehérbor helyett vermuttal, borsika helyett borssal ízesítette. Halak, szárnyasok mellé remek.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.