Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Fokhagymás édesburgonya
2017.01.10

fokhagymas-2ujburgonya.jpg

Hozzávalók 4 személyre

5-6 db édesburgonya

3 dkg vaj

1 ek olaj

só, bors

3-4 gerezd zúzott fokhagyma

Elkészítés Az édesburgonyákat meghámozzuk, vékonyan felkarikázzuk, kiolajozott tűzálló edénybe terítjük, megsózzuk, megborsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük és végül rádaraboljuk a vajat a tetejére.

A sütőt 160 fokra melegítjük, lefedés nélkül sütjük benne az édesburgonyát negyed óráig. Ekkor óvatosan kivesszük, átforgatjuk a szeleteket, hogy egyenletesen sülhessenek. Ezután még kb. 10 percig sütjük, majd amikor már minden karika puha, felemeljük a hőfokot 200-ra, és 1-2 perc alatt megpirítjuk a tetejüket.

Tipp Fogyasztás előtt szórjuk meg friss petrezselyemzölddel.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.