Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
5-6 db édesburgonya
3 dkg vaj
1 ek olaj
só, bors
3-4 gerezd zúzott fokhagyma
Elkészítés Az édesburgonyákat meghámozzuk, vékonyan felkarikázzuk, kiolajozott tűzálló edénybe terítjük, megsózzuk, megborsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük és végül rádaraboljuk a vajat a tetejére.
A sütőt 160 fokra melegítjük, lefedés nélkül sütjük benne az édesburgonyát negyed óráig. Ekkor óvatosan kivesszük, átforgatjuk a szeleteket, hogy egyenletesen sülhessenek. Ezután még kb. 10 percig sütjük, majd amikor már minden karika puha, felemeljük a hőfokot 200-ra, és 1-2 perc alatt megpirítjuk a tetejüket.
Tipp Fogyasztás előtt szórjuk meg friss petrezselyemzölddel.