Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Fokhagymakrémleves cipóban, Zolitól
2014.07.30

 fokhagyma-kremleves-001.jpg

Hozzávalók 4 személyre 4 közepes méretű cipó, 5 dkg vaj, 2 ek olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 2 ek liszt, 1  db húsleveskocka, 10 dkg reszelt sajt, 2 dl főzőtejszín, 1 csokor friss petrezselyem, só, bors, szerecsendíó

Elkészítés A vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymát összezúzzuk. Egy lábosban az olajjal felmelegítjük a vajat, és a vöröshagymát megpirítjuk rajta. Ezután hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, rövid ideig kevergetve pirítjuk, de nem sütjük meg túlzottan, mert akkor elveszíti az aromáját. Rászórjuk a lisztet, megkeverjük, felöntjük 1,2 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a leveskockát és felforraljuk. Végül felengedjük a tejszínnel, felforraljuk és besűrítjük. Megszórjuk aprított petrezselyemzölddel.

Amíg a leves fő, a cipók tetejét levágjuk, belüket kikaparjuk (felhasználhatjuk pl. fasírt készítéséhez), nedves kézzel körben lenyomkodjuk a belsejüket és forró sütőben pirosra sütjük. A cipók kalapját úgy pirítjuk meg, hogy vágott felszínüket  megszórjuk reszelt sajttal. Amikor a cipók megpirultak, a belsejükben elosztjuk a maradék reszelt sajtot.

Tálaláskor  a levest belemerjük a sajtos pirított cipókba, kalapjukat félig visszahelyezzük.

Tipp Étvágyunktól függően sajtos pirítóst is kínálhatunk hozzá, de a cipók sajttal pirított kalapja (vagy akár az ehető tányér) is elegendő lehet a leveshez.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.