Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 1 nagy fej fokhagyma, 3 ek vaj, 1 evőkanál olívaolaj, 3 evőkanál liszt, 550 ml víz, 1 marhahúsleves-kocka, só, bors, frissen reszelt szerecsendió, 200 ml főzőtejszín
Elkészítés A fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. A vajat és az olajat egy lábosban felolvasztjuk, megdinszteljük benne a fokhagymát, majd hozzákeverjük a lisztet. Pár percig pirítjuk, felöntjük a vízzel, és kézi habverővel simára dolgozzuk. Mehet bele a leveskocka és a fűszerek.
10 percig főzzük, majd a tűzről lehúzva botmixerrel krémes állagúra keverjük. Visszatesszük a tűzre, felöntjük tejszínnel, és összeforraljuk.
Tipp Vegetáriánusok zöldséglevesalappal is készíthetik.