Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Finom gyümölcsös lepény
2013.05.22

gyumlep.jpg

Hozzávalók 15 dkg puha vaj, 18 dkg porcukor, 16 dkg búzadara, 5 egész tojás, fél citrom reszelt héja, kimagozott gyümölcs a tetejére (sárgabarack, meggy, szilva), a tetejére vaníliás cukor

Elkészítés Előmelegítjük a sütőt. A vajat és a cukrot habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, azokkal is tovább keverjük, végül beletesszük a citromhéjat és kanalanként a búzadarát. A masszát sütőpapírral kibélelt, mélyebb tepsibe öntjük.

A kimagozott gyümölccsel végigrakjuk a tészta tetejét (a szilvát, barackot felezve tesszük rá), kissé belenyomkodjuk. Közepes hőfokon készre sütjük. Ha kihűlt, vaníliás cukorral meghintjük.

Tipp Ha szilvával vagy meggyel készítjük, egy kevés őrölt fahéjat is keverhetünk a gyümölcshöz, mielőtt felhasználnánk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.