Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Fehérboros sütőtök-krémleves, Dobitól
2016.11.04

feherboros-sutotokkremleves-dobitol.jpg

Hozzávalók kb. 6 főre

60 dkg sütőtök

1 vöröshagyma

5 dkg vaj

1,5 evőkanál méz

9 dl erőleves

1/2 édesburgonya

bors

őrölt szerecsendió

2 dl főzőtejszín

1 dl fehérbor

pirított tökmag

tökmagolaj

 

Elkészítés

A sütőtökök magjait kikaparjuk, a tököt féltenyérnyi  darabokra vágjuk, és sütőpapírral kibélelt, alufóliával letakart tepsiben 200-220 fokon kb. fél órán át pároljuk, majd az alufóliát eltávolítva készre sütjük. Amikor a tök kihűlt, a héját eltávolítjuk, felkockázzuk, félretesszük.

 

Amíg a tök sül, a megtisztított vöröshagymát apróra vágjuk, a vajban megpároljuk, majd a mézzel összekeverve karamellizáljuk és az erőlevessel felöntjük. A levest megsózzuk, és a meghámozott, vékonyan felszeletelt édesburgonyával együtt lassú tűzön 10-15 percig főzzük, végül a sütőtökdarabokat is hozzáadjuk.

 

A levest turmixoljuk, elkeverjük a főzőtejszínnel. Szerecsendióval, borssal ízesítjük, felöntjük a borral, és néhány perc alatt, folyamatosan kevergetve az egészet összefőzzük.

 

A kész levest forrón, tökmaggal és tökmagolajjal meghintve tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.