Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
A tésztához
6 tojás
6 ek porcukor
1 dl olaj
4 púpozott ek liszt
3/3 cs sütőpor
2 ek natúr kakaópor
A túrótöltelékhez
50 dkg túró
25 dkg porcukor
20 dkg puha vaj (margarin)
A tetejére
7 dl Fanta narancs üdítő
2 ek cukor
2 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
1 csomag színtelen zselatinpor
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük.
A tojások sárgáját összehabarjuk a cukorral és az olajjal. Egy nagyobb tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a kakaóport. A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
Ezután jól összekeverjük a nedves hozzávalókat a szárazakkal, majd beleforgatjuk a tojások habját. Az így elkészült tésztát sütőpapírral bélelt, közepes (kb. 38 cm hosszú) tepsibe simítjuk és 15-20 perc alatt, közepes hőfokon készre sütjük. Félretesszük hűlni.
A túróhoz botmixerrel hozzákeverjük a vajat és a 25 dkg porcukrot, majd félretesszük.
A narancsos üdítőt a 2 ek cukorral és a vaníliás pudingporokkal alacsony hőfokon felmelegítjük és habverővel az egészet folyamatosan kevergetjük, hogy csomómentes legyen. Közben időnként félrehúzhatjuk a főzőlapról - fontos, hogy ne forrjon fel, csak meleg maradjon. Végül ugyanígy belekeverjük a zselatinport is, állandóan kevergetve és szükség szerint a főzőapról félrehúzva - amíg csak kellően be nem sűrűsödik.
Legvégül a kihűlt tésztára egyenletesen rákenjük a túrós keveréket, majd a langyosra hűlt zselatinos réteget is rásimítjuk kés vagy hasonló eszköz segítségével.
A süteményt néhány órára a hűtőbe tesszük, szeletelve tálaljuk.
Tipp A tésztájába tehetünk kandírozott narancsdarabkákat is.