Hozzávalók 4 személyre 10 dkg libazsír, 2 közepes fej vöröshagyma felkockázva, 50 dkg tisztított csirkemáj, 2+2 keménytojás, só, frissen őrölt szines bors, 1 mk majoránna, csipetnyi cayenne-i bors, 1 csokor friss petrezselyem finomra aprítva
Elkészítés Egy nagy serpenyőben felolvasztunk 2 evőkanál libazsírt és közepes lángon néhány perc alatt megpirítjuk rajta a hagymakockákat. A serpenyőbe beletesszük a többi zsírt, majd rádobjuk a diónyi méretű darabokra vágott csirkemájat. Hirtelen mindkét oldalukat pirosra sütjük úgy, hogy a közepük rózsaszínű maradjon. Egy csipet sóval meghintjük, fűszerezzük majoránnával és fedő alatt teljesen puhára pároljuk. A végén fedő nélkül megpirítjuk.
Az így megsütött hagymás májat kicsit kihűtjük, 2 feldarabolt keménytojással és a maradék zsírral turmixgépbe tesszük. Sóval, borssal, cayenne-i borssal fűszerezve összetörjük, de nem kell simára aprítani, maradjon darabos, rusztikus. Tálaláskor a tetejét meghintjük a finomra aprított 2 másik keménytojással és a felaprított petrezselyemzölddel.
Tipp Pirítóssal vagy friss bagettel kínáljuk, illik hozzá valamilyen savanyúság is, pl. csemege uborka, ecetes paprika. Kiváló sör- és borkorcsolya!