Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Étcsokoládés-levendulás meggylekvár, Levin módra
2013.06.29

meggylekvar.jpg

Hozzávalók kb. 10 kis üveg lekvárhoz 3 kg magozott meggy, 500 g cukor, 1 csomag 3:1 zselésítő, 300 g jó minőségű étcsokoládé, 1 ek méz, 2 ek levendulavirág-szirom

Elkészítés Egy nagy fazékba beleöntjük a saját kezűleg szedett, mosott, magozott, válogatott /piacon vett/ meggyszemeket és a cukrot.

A meggyet és a cukrot legalább egy órán keresztül, gyakran kevergetve főzzük.

Lehúzzuk a tűzről a fazekat és botmixerrel darabosra törjük a lekvárt.

A levendulavirágszirmokat a mézbe keverjük.

A lekvárba belekeverjük a kockákra tört csokoládét és a zselésítőt. Újabb tíz percig főzzük, míg a csokoládé elolvad benne. Végül hozzáadjuk a mézes levendulát.

Még forrón csavaros üvegekbe töltjük és légmentesen lezárjuk. 5 percre fordítsuk fejjel lefelé az üveget, ezután tovább eláll.

Tipp A lekvárrecept mágikus változata a "Levin módra" blogon!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.