Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
4 pohár natúr joghurt
20 dkg ricotta vagy sovány tehéntúró
1 kis kanál vaníliaaroma
porcukor ízlés szerint
8-10 babapiskóta
20 dkg friss vagy fagyasztott bogyós gyümölcs (pl. áfonya, ribizli)
4 ek erdeigyümölcs-lekvár
Elkészítés
A joghurtot simára keverjük a ricottával. Előzőleg beletesszük a vaníliaaromát és annyi porcukrot adunk hozzá, amilyen édesre a krémet készíteni szeretnénk.
4 üvegtálkába vagy -kehelybe egy rétegnyit teszünk a krémből, erre babapiskótadarabok kerülnek, majd megint krém, erre gyümölcsök, majd ismét krém, megint babapiskóta következik, végül krém és a legtetejére gyümölcs.
A lekvárt egy pici langyos vízzel elkeverjük, hogy folyósabb legyen, és a kelyhek tetejére egy-egy kanálnyit teszünk belőle.
Fogyasztás előtt legalább 1 órára hűtőbe tesszük, ez idő alatt a piskóta is megpuhul.