Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 1 nagy csirkemell, 15 dkg főtt, füstölt sonka, 20 dkg gomba, 1 dl tej, 1 ek liszt, 1 kis pohár tejföl, 5 dkg reszelt sajt, só, bors, flekkenfűszer, kakukkfű, szerecsendió, koriander, 2-3 dkg vaj, olaj (ha van: kakukkfüves), friss petrezselyemzöld
Elkészítés A csirkemellet ujjnyi csíkokra vágjuk, a flekkenfűszerrel, kakukkfűvel bedörzsöljük, némi olajjal összekeverjük, legalább 1-2 órán át a hűtőben állni hagyjuk. Az étel elkészítése előtt a húsdarabokat forró olajon megkapatjuk, majd egy vékonyan kiolajozott tűzálló edény aljára terítjük.
A gombát megmossuk, megtisztítjuk, 2-3 mm vékonyra felszeleteljük, és a hússütésből visszamaradt olajon, sóval, borssal néhány percen át pároljuk, majd egyenletesen a húsra terítjük. A sonkát is ujjnyi csíkokra vágjuk, és a maradék olajban átforgatjuk, végül a sonkadarabokat elhelyezzük a gomba tetején.
A liszthez fokozatosan hozzáadva a tejet, majd a vajat, fehérmártást főzünk. Ha elkészült, elkeverjük a tejföllel és a reszelt sajttal. A kész mártást a sonka tetejére öntjük, végül az edényt a 200 fokos sütőbe toljuk. A sütési idő 20-25 perc. A kész ételt friss, apróra vágott petrezselyemlevéllel szórjuk meg.
Tipp Kínáljuk rizskörettel.