Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
5 púpozott ek liszt
fél cs sütőpor
4 púpozott kanál porcukor
1 db alma reszelve
1 cs vaníliás cukor
3 egész tojás
1 dl kefir
1 dl étolaj
1 mk őrölt fahéj
Elkészítés
Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A lisztet és a sütőport egy tálban összekeverjük. Egy másik tálban habosra keverjük a cukrokat az egész tojásokkal, ehhez hozzáadjuk a tejfölt, majd az olajat. Végül kisebb adagokban hozzáadjuk a sütőporos lisztet is és a masszát simára keverjük. Végül belekeverjük a reszelt almát és hozzáadjuk a fahéjat is.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és belesimítjuk a masszát. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Amikor kihűlt, felkockázzuk, ízlés szerint a tetejét porcukorral megszórjuk.