Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
50 dkg sertéshús (lapocka, tarja)
2 tojás
2 zsemle (vagy 2 szelet kenyér)
2 dl tej (kihagyható)
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só és őrölt feketebors
2 tk pirospaprika
apróra vágott petrezselyemzöld (kihagyható)
olaj
Elkészítés
A húst megtisztítjuk a hártyáktól, zsíroktól, megmossuk, majd ledaráljuk. Hozzádaráljuk a megtisztított vöröshagymát és fokhagymát is.
Hozzáadjuk a langyos tejben (vagy vízben) puhára áztatott, majd alaposan kifacsart zsemléket, a tojásokat, és a többi fűszerrel, sóval ízesítjük. Kézzel alaposan összedolgozzuk.
Kiolajozott vagy sütőpapírral bélelt sütőformába nyomkodjuk, vagy 1-2 rudat formálunk belőle a tepsiben, olajjal megkenjük és közepes hőfokon pirosra sütjük.
Langyosan vagy hidegen szeleteljük.