Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 4 db édeskömény, 4 gerezd fokhagyma, 3 dl főzőtejszín, 1,5 ek liszt, 2 egész tojás, 1 tojásfehérje, szerecsendió, koriander, só
Elkészítés Az édeskömény szárát-levelét eltávolítjuk, megmossuk, félbevágjuk, és forró sós vízben majdnem készre főzzük (kb. 20 perc).
Amíg az édeskömény fő, elkészítjük az öntetet: a lisztet a tejszínnel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a jól elkevert egész tojásokat, a sót és a fűszereket. Amikor az édeskömény megfőtt, a félbevágott zöldségeket tovább felezzük, a zöldségdarabokat egy kivajazott sütőedénybe lerakjuk.
Végül a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan, hogy össze ne törjön, a tejszínes öntethez adjuk. Az öntetet az édesköményre borítjuk, és az ételt 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg a teteje meg nem pirul.
Tipp Az így elkészült fogás körítésként sültekhez, halakhoz kiváló, de önálló ételként is fogyasztható - az utóbbi esetben személyenként 2 édesköményt és arányosan több öntetet kell alapul venni.