Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Édesburgonya fűszeres bundában
2015.09.06

edesburgonya-fuszeres-bundaban-009.jpg

Hozzávalók 4 személyre

2 db édesburgonya

3-4 db tojás

10 dkg liszt

10 dkg zsemlemorzsa

5 dkg reszelt parmezán sajt

só, bors, ételízesítő

olaj a sütéshez

Az öntethez

2 ek tejföl

2 ek tej

só, bors

Elkészítés

Az édesburgonyákat meghámozzuk, vékonyan felkarikázzuk és forró, sós vízben 2 percig előfőzzük. Leszűrjük, hűlni hagyjuk.

Ezután a szeleteket lisztbe forgatjuk. A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel fűszerezzük, belekeverjük a parmezánt és ebbe mártjuk a lisztes szeleteket, majd morzsával panírozzuk.

Az így előkészített édesburgonya-szeleteket bő, forró olajban pirosra sütjük, majd papírszalvétára szedjük, hogy a felesleges olaj lecsöpöghessen.

A tálaláshoz elkészítjük az öntetet: a tejfölt, tejet összekeverjük, fűszerezzük, és a burgonyapürére fektetett fűszeres édesburgonyákra öntjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.