Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Édesburgonya almával, mogyorós morzsában
2016.03.29

edesburgonya-almaval-mogyoros-morzsaval.jpg

Hozzávalók 4 személyre

4 db édesburgonya

2 db alma

2 ek méz

1 db citrom leve és reszelt héja

só, bors

2 gerezd fokhagyma

1 ek olaj

1 dl fehérbor

A morzsához a tetejére

6-8 dkg pirított sós mogyoró

3 ek zabpehely

2 dkg vaj

5 dkg parmezán sajt

Elkészítés Az édesburgonyákat  meghámozzuk, felkarikázzuk. Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, feldaraboljuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk és az édesburgonyát sóval, borssal fűszerezve félig megpároljuk, hozzáadjuk az almát, felöntjük a fehérborral, fűszerezzük zúzott fokhagymával és összepároljuk. Hozzáadjuk a mézet, citromlevet, a reszelt citromhéjat, és jól átpirítjuk, hogy a leve elpárologjon. Kicsit kihűtjük, összetörjük és egy tepsibe simítjuk.

A mogyorót, a vajat, a zabpelyhet és a parmezánt aprítóban ledaráljuk, és ezzel a morzsával befedjük az almás édesburgonya-pürét.

 Kb. 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt ropogósra sütjük.

Tipp Sültek mellé kínáljuk köretként.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.