Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
4 db édesburgonya
2 db alma
2 ek méz
1 db citrom leve és reszelt héja
só, bors
2 gerezd fokhagyma
1 ek olaj
1 dl fehérbor
A morzsához a tetejére
6-8 dkg pirított sós mogyoró
3 ek zabpehely
2 dkg vaj
5 dkg parmezán sajt
Elkészítés Az édesburgonyákat meghámozzuk, felkarikázzuk. Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, feldaraboljuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk és az édesburgonyát sóval, borssal fűszerezve félig megpároljuk, hozzáadjuk az almát, felöntjük a fehérborral, fűszerezzük zúzott fokhagymával és összepároljuk. Hozzáadjuk a mézet, citromlevet, a reszelt citromhéjat, és jól átpirítjuk, hogy a leve elpárologjon. Kicsit kihűtjük, összetörjük és egy tepsibe simítjuk.
A mogyorót, a vajat, a zabpelyhet és a parmezánt aprítóban ledaráljuk, és ezzel a morzsával befedjük az almás édesburgonya-pürét.
Kb. 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt ropogósra sütjük.
Tipp Sültek mellé kínáljuk köretként.