Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 50 dkg szaftosabb sertéshús (pl. lapocka), 4 fej hagyma, 2-3 ek olaj, 6-8 ek paradicsompüré, 6-8 ek szójamártás, ízlés szerint 2-4 gerezd fokhagyma, 3 ek méz, cseresznyepaprika-krém (vagy chili), őrölt feketebors
Elkészítést A húsról eltávolítjuk a zsíros részeket, majd apró kockára vágjuk. A hagymát az olajon mérsékelt hőfokon, kevergetve üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a húskockákat. Kevergetve, közepes hőfokon puhára pároljuk, közben a szójamártással locsolgatjuk (illetve, ha kell: egy kevés vizet is önthetünk alá). Ha a hús puha, hozzákeverjük a zúzott (reszelt) fokhagymát, a paradicsompürét, a cseresznyepaprika-krémet (vagy chilit), a mézet, és ízlés szerint borssal is ízesítjük. Kevergetve tovább pároljuk, egészen sűrűre - ideális esetben csak egyfajta zamatos máz marad a húskockákon. De ha esetleg kicsit "krémesebb" lesz az egész, az sem ront az ízhatáson - sőt.
Tipp Nagyon intenzív ízhatású, finom étel, tálaljuk natúr rizzsel.