Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 kg érett, de nem túl puha szilva,a szirup minden literéhez 20 dkg cukor, és 1 dl 10%-os ecet
Elkészítés A szilvákat megmossuk és tiszta befőttesüvegekbe rendezzük. A szilvával teli üvegeket feltöltjük vízzel, hogy pontosan lássuk, mennyi szirupra lesz szükségünk.
Ezután a vizet fazékba öntjük, hozzáadjuk a megfelelő mennyiségű ecetet és cukrot, majd felforraljuk. A forrásban lévő szirupot a szilvákra töltjük (ügyeljünk arra, hogy teljesen ellepje a gyümölcsöt), majd lefedjük és másnapig állni hagyjuk. Másnap és harmadnap a műveletet megismételjük, a végén a forró üvegeket alaposan lezárjuk és meleg helyen, lassan hűtjük ki.
Tipp Nagyon finom köret sültekhez, pl. kacsához, marhához - de pulykához, csirkéhez is kiváló.