Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Ecetes szilva
2012.09.24

ecetes-szilva-001.jpgHozzávalók 2 kg érett, de nem túl puha szilva,a szirup minden literéhez 20 dkg cukor, és 1 dl 10%-os ecet

Elkészítés A szilvákat megmossuk és tiszta befőttesüvegekbe rendezzük. A szilvával teli üvegeket feltöltjük vízzel, hogy pontosan lássuk, mennyi szirupra lesz szükségünk.

Ezután a vizet fazékba öntjük, hozzáadjuk a megfelelő mennyiségű ecetet és cukrot, majd felforraljuk. A forrásban lévő szirupot a szilvákra töltjük (ügyeljünk arra, hogy teljesen ellepje a gyümölcsöt), majd lefedjük és másnapig állni hagyjuk. Másnap és harmadnap a műveletet megismételjük, a végén a forró üvegeket alaposan lezárjuk és meleg helyen, lassan hűtjük ki.

Tipp Nagyon finom köret sültekhez, pl. kacsához, marhához - de pulykához, csirkéhez is kiváló.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.