Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Ecetes sült paprika és cékla, Levintől
2016.02.20

ecetes-sult-cekla.jpg

Hozzávalók
1 cékla
2 piros kápia paprika
só, bors
1 evőkanál cukor
2-3 evőkanál ecet
víz
olaj

Elkészítés
A céklát megmostam, meghámoztam, kis kockákra vágtam. A paprikát lecsumáztam és felszeleteltem. Egy tepsibe borítottam, kevés olajat öntöttem rá, kicsit sóztam, borsoztam, alaposan összekevertem és körülbelül egy és negyed óra alatt puhára sütöttem.

Cukorból, sóból, ecetből és vízből salátaöntetet készítettem, a még forró zöldségeket beleborítottam. Ebben a lében hűtöttem ki.

Minél tovább áll, annál finomabb lesz!

Levin mondja A cékla sütve most nagy kedvenc lett. Barátnőm mamája az ecetes céklasalátát mindig sült céklából készíti. Egészben süti, utána hámozza, karikázza, végül ráönti az ecetes levet. Viszont az egészben sütés rettentő időigényes művelet. Én dél körül álltam neki főzni, ezért egy rövidebb verziót kerestem.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.