Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Dióval sütött fűszeres palacsinta
2014.11.13

dioval-sutott-edes-palacsinta-010.jpg

Hozzávalók 4 db tojás, 5 dkg vaj, 6 ek liszt, 2 ek cukor, 3 dl tej, 1 mk őrölt fahéj, 1 db citrom reszelt héja, 1 cs vaníliás cukor, 10 dkg darabolt dió, 1dl olaj  a sütéshez

Elkészítés A 4 tojás sárgáját a 2 ek cukorral, vaníliás cukorral és a vajjal, robotgép segítségével habosra keverjük, majd lassanként hozzákeverjük a 8 ek lisztet és a 4 dl tejet. Majd hozzákeverjük a tojások keményre felvert habját és a fahéjat, végül pedig a reszelt citromhéjat is.

A darabolt diót egy serpenyőben olaj hozzáadása nélkül megpirítjuk, félretesszük.

A palacsintákat hagyományos módon sütjük, de a serpenyőben eloszlatott tésztára 1-1 kanálnyi darabolt, pirított diót szórunk és ezzel együtt sütjük meg mindkét oldalukat.

Tipp Tálaláskor porcukorral ízesítjük, de lekvárral is megkenhetjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.