Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 db tojás, 5 dkg vaj, 6 ek liszt, 2 ek cukor, 3 dl tej, 1 mk őrölt fahéj, 1 db citrom reszelt héja, 1 cs vaníliás cukor, 10 dkg darabolt dió, 1dl olaj a sütéshez
Elkészítés A 4 tojás sárgáját a 2 ek cukorral, vaníliás cukorral és a vajjal, robotgép segítségével habosra keverjük, majd lassanként hozzákeverjük a 8 ek lisztet és a 4 dl tejet. Majd hozzákeverjük a tojások keményre felvert habját és a fahéjat, végül pedig a reszelt citromhéjat is.
A darabolt diót egy serpenyőben olaj hozzáadása nélkül megpirítjuk, félretesszük.
A palacsintákat hagyományos módon sütjük, de a serpenyőben eloszlatott tésztára 1-1 kanálnyi darabolt, pirított diót szórunk és ezzel együtt sütjük meg mindkét oldalukat.
Tipp Tálaláskor porcukorral ízesítjük, de lekvárral is megkenhetjük.