Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Diós-túrós piskóta
2012.10.14

dios-turos-piskota-004.jpgHozzávalók 1/2 kg túró, 6 tojás, 6 ek cukor, 6 ek liszt, 1 cs vaníliáscukor, 2 ek porcukor, 1 citrom reszelt héja, 1 cs sütőpor, pici só, porcukor, 5 dkg darabolt dió

Elkészítés A tojások sárgáját összedolgozzuk a cukorral, a lisztbe belekeverjük a sütőport és kanalanként adagoljuk a tojásos-cukros krémhez. A túrót villával összetörjük, a masszához adjuk. A tojásfehérjéket pici sóval kemény habbá verjük és óvatosan a masszába keverjük.  Végül a tésztát reszelt citromhéjjal ízesítjük.

Ezután sütőpapírral kibélelt tepsibe vagy tortaformába simítjuk, a tetejét megszórjuk darabolt dióval. Hideg sütőbe tesszük, majd közepes hőfokon, nem túl hirtelen, hogy ne égjen meg a tejeje, kb. 45- 50 perc alatt készre sütjük. Amíg még meleg, porcukorral elkevert vaníliás cukrot szórunk a tetejére. 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.