Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre
4 db nagyobb édesburgonya
4 gerezd fokhagyma
6-8 dkg darabolt dió
5 dkg reszelt parmezán sajt
2-3 dkg vaj
só, bors
vaj a sütőedény kikenéséhez
Elkészítés Egy tűzálló tálat alaposan kivajazunk, és belefektetjük a meghámozott, felkarikázott édesburgonyákat. Sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával fűszerezzük, majd alufóliával lefedjük, és 180-200 fokos sütőben 20 perc alatt megpároljuk. Ekkor óvatosan kivesszük a sütőből, rászórjuk a darabolt diót, a reszelt parmezánt és rádaraboljuk a vajat. Visszatesszük a sütőbe fólia nélkül, és 5-6 perc alatt ropogósra pirítjuk.