Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre, 8-12 db palacsintához
A diótöltelékhez 15 dkg darált dió, 5-8 dkg cukor, 1-2 ek víz, 1 dl tej, 1/2 citrom héja, 1/2 cs vaníliás cukor
A máktöltelékhez 10 dkg darált mák, 5-8 dkg cukor, 1 dl tej, néhány szem mazsola (kimaradhat), 1/2 cs vaníliás cukor, 1/2 citrom héja
A vaníliakrémhez 1 csomag főzős vaníliás pudingpor, cukor és tej a zacskón leírt elkészítési utasítás szerint
Elkészítés
Hagyományos módon palacsintát sütünk - a receptje megtalálható itt.
A diót és a cukrot a vízzel és a tejjel összekeverjük, és kb. 10 percig főzzük. Ha elkészült, hozzáadjuk a többi alkotórészt, majd alaposan megkeverjük, melegen tartjuk.
A mákot a cukorral és a tejjel összekeverjük, és addig főzzük, amíg kenhetővé nem válik. Ezután beletesszük a a többi hozzávalót, majd ugyanúgy járunk el vele, mint a diós töltelékkel.
Az utasítás szerint elkészítjük a főzős pudingot és melegen tartjuk.
Összeállítás Személyenként egy-egy tálkát készítünk elő. A palacsinták felét diós, felét pedig mákos töltelékkel töltjük meg, éles késsel elnegyedeljük és felváltva a tálkákba állítjuk őket. Ha kihűltek, érdemes rövid időre mikrohullámú sütőbe téve felmelegíteni, mert melegen finomabbak.
Végül meglocsoljuk a palacsintacsokrokat a vaníliakrémmel, és azonnal tálaljuk.