Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Diós-mákos palacsintacsokrok, vaníliaöntettel
2013.01.07

dios-makos-palacsinta-vaniliaontettel-003.jpgHozzávalók 4 személyre, 8-12 db palacsintához

A diótöltelékhez 15 dkg darált dió, 5-8 dkg cukor, 1-2 ek víz, 1 dl tej, 1/2 citrom héja,  1/2 cs vaníliás cukor

A máktöltelékhez  10 dkg darált mák, 5-8 dkg cukor, 1 dl tej,  néhány szem mazsola (kimaradhat), 1/2 cs vaníliás cukor, 1/2 citrom héja

A vaníliakrémhez 1 csomag főzős vaníliás pudingpor, cukor és tej a zacskón leírt elkészítési utasítás szerint

Elkészítés

Hagyományos módon palacsintát sütünk - a receptje megtalálható itt.

A diót és a cukrot a vízzel és a tejjel összekeverjük, és kb. 10 percig főzzük. Ha elkészült, hozzáadjuk a többi alkotórészt, majd alaposan megkeverjük, melegen tartjuk.

dios-makos-palacsinta-vaniliaontettel-0071.jpgA mákot a cukorral és a tejjel összekeverjük, és addig főzzük, amíg kenhetővé nem válik. Ezután beletesszük a  a többi hozzávalót, majd ugyanúgy járunk el vele, mint a diós töltelékkel.

Az utasítás szerint elkészítjük a főzős pudingot és melegen tartjuk.

Összeállítás Személyenként egy-egy tálkát készítünk elő. A palacsinták felét diós, felét pedig mákos töltelékkel töltjük meg, éles késsel elnegyedeljük és felváltva a tálkákba állítjuk őket. Ha kihűltek, érdemes rövid időre mikrohullámú sütőbe téve felmelegíteni, mert melegen finomabbak.

Végül meglocsoljuk a palacsintacsokrokat a vaníliakrémmel, és azonnal tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.