Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
3 tojás
12 dkg finomliszt
1 púpozott kávéskanál sütőpor
1,5 dl tej
csipetnyi só
csipetnyi cukor
15 dkg darált dió
egy kis üveg savanykás lekvár (pl. erdei bogyós gyümölcsökből)
1 tábla étcsokoládé
olaj
A díszítéshez fehércsokoládé-reszelék, gyümölcs, díszítőcukorka vagy bármi egyéb, ízlés szerint
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót és a tejet, és sűrű, csomómentes tésztát keverünk belőle. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan, hogy a hab össze ne törjön, beleforgatjuk a tésztába.
Előmelegített, pár cseppnyi olajjal megkent teflonserpenyőbe simítunk egy adag tésztát, mindkét oldalát aranybarnára sütjük, majd ezt addig folytatjuk, amíg a tészta el nem fogy.
Az így elkészített amerikai palacsintákból egy szép tányéron összerakjuk a tortát, 1-1 palacsinta közé lekvár, majd dió kerül.
A csokoládét ½ ek olaj hozzáadásával, gőz fölött megolvasztjuk, és a csokoládémasszát a legfelső palacsintára kenjük. Nem baj (sőt!), ha a torta oldalán is végigfolyik.
A tortát végül kidekoráljuk, majd néhány órára a hűtőbe tesszük.
Tipp Tejszínhabbal kínáljuk.