Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
6 dl tej
10 szikkadt kifli vagy zsemle
30 dkg darált dió
5-6 ek cukor (ízlés szerint)
1 cs vaníliás cukor
5 dkg vaj
Elkészítés
A kiflit felkarikázzuk (vagy a zsemlét egyforma darabokra vágjuk). A tejet egy nagyobb edényben melegíteni kezdjük. Ha langyos, 1-2 ek cukorral és a vaníliás cukorral ízesítjük. Közben a kifliket felkarikázzuk, a darált dióhoz pedig 4-5 ek cukrot keverünk, illetve annyit, amilyen édesre a desszertünket készíteni szeretnénk.
A kiflit/zsemlét a tejbe nyomkodjuk, annyi időre, hogy megszívja magát, de szét ne ázzon.
Nagyobb sütőedényt jól kivajazunk, belerakunk egy rétegnyi kiflit/zsemlét, megszórjuk cukros dióval és így folytatjuk a rétegezést. A tetejére cukros dió kerüljön. Végül az egészet előmelegített sütőben összesütjük. Akkor jó, ha nem száradt ki, de nem is tocsogós.
Tipp Fogyaszthatjuk önmagában vagy vaníliasodóval is.