Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Diós guba
2017.01.11

dios_guba.jpg

Hozzávalók

6 dl tej

10 szikkadt kifli vagy zsemle

30 dkg darált dió

5-6 ek cukor (ízlés szerint)

1 cs vaníliás cukor

5 dkg vaj

 

Elkészítés

A kiflit felkarikázzuk (vagy a zsemlét egyforma darabokra vágjuk). A tejet egy nagyobb edényben melegíteni kezdjük. Ha langyos, 1-2 ek cukorral és a vaníliás cukorral ízesítjük. Közben a kifliket felkarikázzuk, a darált dióhoz pedig 4-5 ek cukrot keverünk, illetve annyit, amilyen édesre  a desszertünket készíteni szeretnénk.

 

A kiflit/zsemlét a tejbe nyomkodjuk, annyi időre, hogy megszívja magát, de szét ne ázzon.

 

Nagyobb sütőedényt jól kivajazunk, belerakunk egy rétegnyi kiflit/zsemlét, megszórjuk cukros dióval és így folytatjuk a rétegezést. A tetejére cukros dió kerüljön. Végül az egészet előmelegített sütőben összesütjük.  Akkor jó, ha nem száradt ki, de nem is tocsogós.

 

Tipp Fogyaszthatjuk önmagában vagy vaníliasodóval is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.