Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Diós-csokis körtetorta, Enitől
2015.10.31

dios-csokis-kortetorta-enitol.jpg

Hozzávalók
4 db közepes körte (hámozva, magozva, szeletelve)
100 g dió
100 g étcsokoládé
140 g finomliszt
2 teáskanál sütőpor
100 g cukor
175 g vaj
2 db tojás (lazán felverve)
3 evőkanál sárgabarackdzsem
a sütőforma előkészítéséhez 1 evőkanál vaj, 1 evőkanál finomliszt

Elkészítés
Előmelegítjük a sütőt 140 ºC-ra (légkeveréses üzemmódban) és egy kerek, kapcsos tortaformát kivajazunk-lisztezünk.

A diót ledaráljuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, és robotgépben összekeverjük. Az előre feldarabolt vajat hozzáadagoljuk a diós liszthez, majd jön a 2 tojás és a cukor. A darabokra tört csokoládét és a körteszeletek felét óvatosan a tésztához keverjük.

Az előkészített formába öntjük a masszát, majd a maradék körtét a tetejére helyezzük, és lágyan belenyomjuk a tésztába. Egy óra alatt készre sütjük.

Hamisítatlan őszi desszert a körte és a dió házasságából.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.