Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 4 nagyobb szelet marhahátszín vagy -bélszín, 15 dkg vaj, só, őrölt feketebors, néhány evőkanálnyi liszt, 2 fej hagyma, 2 húsleveskocka
Elkészítés A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe hempergetjük. A vajat takarékon felmelegítjük egy nagyobb lábasban, és ha forró, hirtelen mindkét oldalukon átsütjük benne a hússzeleteket. (Ne sokáig tartson, mert a vaj könnyen leég.) Ezután kivesszük a húst és a vajon üvegesre pároljuk a nagobb szeletekre vágott hagymát.
Végül visszatesszük az edénybe a húst, egy kevés vizet öntünk alá, amibe belemorzsoljuk a húsleveskockákat. Fedő alatt, mérsékelt hőfokon pároljuk, amíg puha nem lesz - közben szükség szerint pótoljuk az elpárolgott vizet. A dánok hagyományosan krumplipürével tálalják.
Tipp A marhahúshoz kell türelem, de kuktában sokkal gyorsabban elkészül - miután a hagymát is megdinszteltük a vajon, kuktába tesszük a hússal, valamint 1,5 dl vízzel és a húsleveskockákkal együtt. Forrástól kezdve, takarékon kb. 35 percig pároljuk.