Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 20 dkg margarin, 20 dkg cukor, 5 tojás, 30 dkg liszt, 2 ek reszelt citromhéj, 2 ek citromlé, 15 dkg mazsola, 10 dkg hámozott, durvára vágott mandula, 10 dkg apróra vágott cukrozott gyümölcs (nagyobb élelmiszer-áruházakban készen kapható)
Elkészítés A mazsolát előre beáztatjuk langyos vízben (és majd lecsepegtetve használjuk fel). A margarint habosra keverjük a cukorral, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. Fokozatosan hozzákeverjük a lisztet, majd a mandulát, a mazsolát és a cukrozott gyümölcsdarabkákat, a citromhéjat és -levet, végül beleforgatjuk a tojások fehérjéből vert, kemény habot - óvatosan, hogy ne törjük össze.
Egy hosszúkás tepsit vagy őzgerinc-formát sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a tésztát, és előmelegített sütőben alacsony hőfokon, lassan készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük. Akkor szeleteljük, ha kihűlt.
Tipp Fóliába csomagolva jól eláll.