Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 40 dkg filézett csirkemell, 2 dl joghurt, 2 kk őrölt curry, 10 dkg feta sajt, 1 fej lilahagyma, só, bors ízlés szerint, 2 ek olaj, 8 db arab lepény vagy tortilla (készen is kapható)
Elkészítés A csirkemellet kb. 2 cm hosszú, keskeny csíkokra vágjuk, a joghurtból és olajból készített mártásban 1-2 órán át állni hagyjuk. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és a bepácolt csirkemell csíkokat gyorsan átsütjük rajta, ízesítjük sóval, curryvel és borssal, fedő alatt puhára pároljuk.
Eközben a feta sajtot felkockázzuk, a lilahagymákat vékony félkarikákra vágjuk és egy tálban összekeverjük.
Összeállítás A lepényeket serpenyőben felmelegítjük, félbehajtjuk, közepükbe töltünk egy adag currys csirkét, majd adagolunk hozzá egy kevés fetás hagymát. Szalvétába tekerjük, és azonnal fogyaszjuk.
Tipp Használhatunk hozzá saját készítésű lepényt is, lásd: lepénykenyér, teljes kiőrlésű lisztből.