Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 1 nagyobb cukkini, 1 közepes vagy nagy fej vöröshagyma, 2-3 ek olaj, 6-8 ek tejszín, 1 csokor zöldpetrezselyem, só, fehérbors
Elkészítés A cukkinit meghámozzuk, kockákra vágjuk. A kockára vágott hagymát üvegesre pirítjuk az olajon, hozzáadjuk a cukkinit, fél dl vizet öntünk alá, sózzuk, borsozzuk, fedő alatt kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Botmixerrel pépesítjük. Visszatesszük a tűzhelyre, annyi tejszínt adunk hozzá, hogy megfelelő állagú legyen, majd szükség szerint sóval-borssal utánaízesítjük. Apróra vágott petrezselymet keverünk hozzá, és utána azonnal lekapcsoljuk a tűzhelyt (így jobban érvényesül a friss petrezselyem íze).
Tipp Főtt tésztához reszelt füstölt sajt kíséretében, vagy szárazabb cukkinis ételekhez adhatjuk. Nagyobb mennyiségben készítve főzelékként is remek.