Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Cukkiniszósz
2012.08.27

cukk1.jpgHozzávalók 1 nagyobb cukkini, 1 közepes vagy nagy fej vöröshagyma, 2-3 ek olaj, 6-8 ek tejszín, 1 csokor zöldpetrezselyem, só, fehérbors

Elkészítés A cukkinit meghámozzuk, kockákra vágjuk. A kockára vágott hagymát üvegesre pirítjuk az olajon, hozzáadjuk a cukkinit, fél dl vizet öntünk alá, sózzuk, borsozzuk, fedő alatt kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Botmixerrel pépesítjük. Visszatesszük a tűzhelyre, annyi tejszínt adunk hozzá, hogy megfelelő állagú legyen, majd szükség szerint sóval-borssal utánaízesítjük. Apróra vágott petrezselymet keverünk hozzá, és utána azonnal lekapcsoljuk a tűzhelyt (így jobban érvényesül a friss petrezselyem íze).

Tipp Főtt tésztához reszelt füstölt sajt kíséretében, vagy szárazabb cukkinis ételekhez adhatjuk. Nagyobb mennyiségben készítve főzelékként is remek.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.