Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Cukkínis palacsinta, fehérmártással
2017.04.04

cukkinis-2palacsinta.jpg

Hozzávalók 12 darabhoz

3 tojás

3 dl tej

4 ek liszt

1 db cukkíni

1 mokkáskanál szódabikarbóna

szódavíz

só, bors

10 dkg reszelt sajt

A fehérmártáshoz:

3 dl tej

1 ek liszt

5 dkg vaj

só, bors, szerecsendió

1 tojás sárgája

Elkészítés A fehérmártáshoz a vajat és a tejet egy lábasban melegíteni kezdjük és belekeverünk egy púpozott evőkanál lisztet. Habverővel folyamatosan keverjük, hogy ne csomósodjon össze. Sózzuk, borsozzuk, felforraljuk és az így kapott közepesen híg mártást szerecsendióval fűszerezzük. A  tűzről levéve eldolgozunk benne egy nyers tojássárgáját, felhasználásig félretesszük.

A cukkinis palacsintához a cukkinit hosszában csíkokban meghámozzuk, hogy azért maradjon a héjából is, majd felkarikázzuk, kevés olajon megpároljuk.

Egy nagy tálba tesszük a párolt cukkinit, a felvert tojásokat és kevés olajjal meglocsoljuk, majd botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát és a tejet, sűrű masszát kapunk, amit szódavízzel hígítunk, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

A tésztából közepes méretű, vastagabb palacsintákat sütünk, reszelt sajttal gazdagon megszórjuk, feltekerjük és kivajazott tepsibe fektetjük, egymás mellé szorosan. A tetejükre kanalazzuk a fehérmártást, reszelt sajtot szórunk a tetejére (elmaradhat), és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt pirosra sütjük.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.