Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
1,2 kg zöldpaprika
4 db paradicsom
10 dkg füstölt szalonna
2 nagy fej vöröshagyma
1 nagyobb cukkini
1 szál füstölt kolbász
1 kk só
1 csapott ek őrölt pirospaprika
1 csésze gersli (hántolt árpa)
kevés olaj és só
Elkészítés
A gerslit egy lábosban kevés olajon, folytonos keverés mellett megpirítjuk, kb. háromszoros mennyiségű vízzel felengedjük, megsózzuk és lefedve kb. 50 perc alatt puhára pároljuk.
A lecsóhoz az alapanyagokat előkészítjük: a paprikákat kicsumázzuk, felcsíkozzuk. A paradicsomokat forró vízbe dobjuk egy percre, majd szűrőkanállal kivesszük - a héjukat így könnyen lehámozhatjuk. Ezután felkockázzuk és félretesszük. A hagymákat meghámozzuk, felkockázzuk, a szalonnát felkockázzuk, a cukkinit megmossuk, felkockázzuk (nem szükséges meghámozni) és a kolbászt is felkarikázzuk.
Egy nagy serpenyőben megpirítjuk a szalonnakockákat, majd a hagymát is hozzákeverjük, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a paprikákat és a cukkinit, megsózzuk, és fedő nélkül félpuhára pároljuk. Ekkor belekeverjük a kolbászkarikákat és a feldarabolt paradicsomot is. Fűszerezzük őrölt pirospaprikával, és készre főzzük. Végül belekeverjük a gerslit, öt percig állni hagyjuk, hogy az ízek kicsit összeérjenek.