Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Cukkinis lecsó gerslivel
2015.09.22

krumplis-pogacsa-libazsirral-es-lecso-gerslivel-0071.jpg

 

Hozzávalók 4 személyre

1,2 kg zöldpaprika

4 db paradicsom

10 dkg füstölt szalonna

2 nagy fej vöröshagyma

1 nagyobb cukkini

1 szál füstölt kolbász

1 kk só

1 csapott ek őrölt pirospaprika

1 csésze gersli (hántolt árpa)

kevés olaj és só

 

Elkészítés

A gerslit egy lábosban kevés olajon, folytonos keverés mellett megpirítjuk, kb. háromszoros mennyiségű vízzel felengedjük, megsózzuk és lefedve kb. 50 perc alatt puhára pároljuk.

A lecsóhoz az alapanyagokat előkészítjük: a paprikákat kicsumázzuk, felcsíkozzuk. A paradicsomokat forró vízbe dobjuk egy percre, majd szűrőkanállal kivesszük - a héjukat így könnyen lehámozhatjuk. Ezután felkockázzuk és félretesszük. A hagymákat meghámozzuk, felkockázzuk, a szalonnát felkockázzuk, a cukkinit megmossuk, felkockázzuk (nem szükséges meghámozni) és a kolbászt is felkarikázzuk.

Egy nagy serpenyőben megpirítjuk  a szalonnakockákat, majd a hagymát is hozzákeverjük, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a paprikákat és a cukkinit, megsózzuk, és fedő nélkül félpuhára pároljuk. Ekkor belekeverjük a kolbászkarikákat és a feldarabolt paradicsomot is. Fűszerezzük őrölt pirospaprikával, és készre főzzük. Végül belekeverjük a gerslit, öt percig állni hagyjuk, hogy az ízek kicsit összeérjenek.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.