Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Cukkinis lecsó, vajas galuskával
2015.08.21

cukkinis-lecso--vajas-galuskaval-0051.jpg

Hozzávalók 4 személyre

1,2 kg zöldpaprika

4 db paradicsom

10 dkg füstölt szalonna

2 nagy fej vöröshagyma

1 nagyobb cukkini

1 szál füstölt kolbász

1 kk só

1 csapott ek őrölt pirospaprika

A vajas galuskához

1/2 kg liszt

4 db tojás

kb. 1 dl tej

Elkészítés A lecsóhoz az alapanyagokat előkészítjük: a paprikákat kicsumázzuk, felcsíkozzuk. A paradicsomokat forró vízbe dobjuk egy percre, majd szűrőkanállal kivesszük - a héjukat így könnyen lehámozhatjuk. Ezután felkockázzuk és félretesszük. A hagymákat meghámozzuk, felkockázzuk, a szalonnát felkockázzuk, a cukkinit megmossuk, felkockázzuk (nem szükséges meghámozni) és a kolbászt is felkarikázzuk.
Egy nagy serpenyőben megpirítjuk  a szalonnakockákat, majd a hagymát is hozzákeverjük, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a paprikákat és a cukkinit, megsózzuk, és fedő nélkül félpuhára pároljuk. Ekkor belekeverjük a kolbászkarikákat és a feldarabolt paradicsomot is. Fűszerezzük őrölt pirospaprikával, "összesütjük" és galuskával körítve fogyasztjuk.

A galuskához a lisztet és a felvert tojásokat és a sót összedolgozzuk annyi tejjel, amennyivel nokedli sűrűségű tésztát kapunk. Fakanállal 1-2 percig keverjük. Egy lábosban vizet forralunk, 2 kk sót és kevés olajat teszünk bele, majd beleszaggatjuk a galuskákat kiskanállal (deszkáról!) és a kifőtt nokedlit leszűrjük. Vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, majd kevés olvasztott vajra szedjük, megkeverjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.