Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Cukkinifasírt sonkával és spanyol rizzsel
2014.10.24

cukkinifasirt-sonkaval-es-spanyol-rizzsel-002.jpg

Hozzávalók 4 személyre a cukkinifasírthoz 2 db közepes, kemény cukkini, 1 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 4 ek teljes kiőrlésű zsemlemorzsa, 8 ek apró zabpehely, 2 db tojás, 8 dkg sonka, 5 dkg reszelt sajt, 2 ek olaj, 2 ek aprított kapor, só, bors, 1 kk fűszerkeverék (pl. fasírthoz való), 2 ek olaj A spanyol rizshez 3dl rizs, 6 dl húsleves(kockából), 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 db hámozott paradicsom, 2 ek olaj, só, aprított friss bazsalikom, petrezselyemzöld és rozmaring, ízlés szerinti mennyiségben

Elkészítés A cukkiniket nagylyukú reszelőn lereszeljük, 1 kávéskanálnyi sóval megszórjuk, összekeverjük, negyed órán át állni hagyjuk. Ezután levét kifacsarjuk, egy mély tálban összekeverjük a zsemlemorzsával, zabpehellyel, a felvert tojásokkal, a kaporral, sóval, borssal és a fűszerkeverékkel. 10 percig állni hagyjuk, hogy a zabpehely kissé megduzzadjon. Ezután belekeverjük a felkockázott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát,  és az így kapott masszából kb. 20 darab közepes méretű pogácsát formálunk.

Egy gázsütőt kibélelünk sütőpapírral, rásorakoztatjuk a fasírtokat, a tetejükre kevés olajat csöppentünk és 200 fokos sütőbe tesszük. 10 perc sütés után a tepsit óvatosan kivesszük, és a fasírtokat két kanál segítségével megfordítjuk, hogy egyenletesebben süljenek. További 10 perc alatt pirosra sütjük a másik oldalukat is.

Amíg a fasírtok sülnek, elkészítjük a spanyol rizst. A hagymát felkockázzuk, egy nagyobb serpenyőben az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott, hámozott paradicsomokat, együtt pároljuk. Fűszerezzük a fokhagymával és felöntjük a húslevessel, melegen tartjuk. Egy nagyobb lábosban a rizst kevés olajon folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk, majd felöntjük a paradicsomos húslevessel. Lefedjük, és alacsony hőfokon megfőzzük (párolódás közben  ne kevergessük).

Tipp A rizst tányérokra szedjük, megszórjuk aprított, friss zöldfűszerekkel, és személyenként 4-5 cukkinifasírtot kínálunk hozzá.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.