Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Csokoládés-narancsos marcipángolyók
2013.04.23

marcgoly.jpg

Hozzávalók 25 dkg marcipán, 10 dkg étcsokoládé, 5 dkg kandírozott narancshéj, a gyúráshoz porcukor, a díszítéshez csokoládéforgács, lapmandula, kandírozott narancskocka, vagy ízlés szerint bármi hasonló finomság

Elkészítés A marcipántömböt porcukrozott nyújtódeszkán kissé gyúrjuk át. A kandírozott narancshéjat daráljuk le,   majd jól gyúrjuk össze a marcipánnal. Nedves kézzel formázzunk golyókat a masszából, sorakoztassuk mindet sütőpapírral fedett tálcára. A csokoládét tegyük egy kisebb lábasba, majd egy nagyobb lábasban forralt víz fölött olvasszuk fel. A marcipángolyókra csorgassunk csokoládét, majd mindegyiket díszítsük csokoládéforgáccsal stb. Tegyük hűtőbe, és ha megszilárdult a bevonat, a desszertgolyókat rendezzük szépen dobozba vagy tányérra.

Tipp Mignonpapírba is tehetjük, úgy még látványosabb.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.