Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 25 dkg marcipán, 10 dkg étcsokoládé, 5 dkg kandírozott narancshéj, a gyúráshoz porcukor, a díszítéshez csokoládéforgács, lapmandula, kandírozott narancskocka, vagy ízlés szerint bármi hasonló finomság
Elkészítés A marcipántömböt porcukrozott nyújtódeszkán kissé gyúrjuk át. A kandírozott narancshéjat daráljuk le, majd jól gyúrjuk össze a marcipánnal. Nedves kézzel formázzunk golyókat a masszából, sorakoztassuk mindet sütőpapírral fedett tálcára. A csokoládét tegyük egy kisebb lábasba, majd egy nagyobb lábasban forralt víz fölött olvasszuk fel. A marcipángolyókra csorgassunk csokoládét, majd mindegyiket díszítsük csokoládéforgáccsal stb. Tegyük hűtőbe, és ha megszilárdult a bevonat, a desszertgolyókat rendezzük szépen dobozba vagy tányérra.
Tipp Mignonpapírba is tehetjük, úgy még látványosabb.