Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Csokoládés céklatorta, baracklekvárral töltve
2015.03.31

csokoladed-ceklatorta--baracklekvarral-0041.jpg

Hozzávalók 2 db közepes méretű, főtt cékla (kb. 20 dkg) pürésítve, 1,5 dl olaj, 2 db tojás, 5 dkg  csokoládé felkockázva (nekünk pl. a lime ízesítésű nagyon bevált), 15 dkg liszt, 4 dkg kakaópor, 1 cs sütőpor, 1 cs vaníliás cukor, 15 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja, egy kis üveg házi baracklekvár a töltelékhez és a díszítéshez, vaj és liszt a tepsi kenéséhez

Elkészítés A céklákat héjukban megfőzzük, hagyjuk kihűlni, felkockázzuk, majd botmixer segítségével pürésítjük. Hozzájuk adjuk a tojásokat, az olajat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a darabolt csokoládét és összekeverjük. Beleszitáljuk a lisztet, kakaóport és a sütőport, majd csomómentesen elkeverjük.

Egy nagy tepsit kivajazunk és lisztezünk, beleterítjük a masszát, 180 fokon kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Ezután három egyforma részre vágjuk,  megkenjük baracklekvárral és hagyjuk egy órán át összeérni.

Tipp Ízlés szerint tálaláskor a szeletekre még kanalazhatunk baracklekvárt.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.