Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 db közepes méretű, főtt cékla (kb. 20 dkg) pürésítve, 1,5 dl olaj, 2 db tojás, 5 dkg csokoládé felkockázva (nekünk pl. a lime ízesítésű nagyon bevált), 15 dkg liszt, 4 dkg kakaópor, 1 cs sütőpor, 1 cs vaníliás cukor, 15 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja, egy kis üveg házi baracklekvár a töltelékhez és a díszítéshez, vaj és liszt a tepsi kenéséhez
Elkészítés A céklákat héjukban megfőzzük, hagyjuk kihűlni, felkockázzuk, majd botmixer segítségével pürésítjük. Hozzájuk adjuk a tojásokat, az olajat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a darabolt csokoládét és összekeverjük. Beleszitáljuk a lisztet, kakaóport és a sütőport, majd csomómentesen elkeverjük.
Egy nagy tepsit kivajazunk és lisztezünk, beleterítjük a masszát, 180 fokon kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Ezután három egyforma részre vágjuk, megkenjük baracklekvárral és hagyjuk egy órán át összeérni.
Tipp Ízlés szerint tálaláskor a szeletekre még kanalazhatunk baracklekvárt.