Hozzávalók 18 darabhoz
17,5 dkg liszt
1 tk sütőpor
12,5 dkg lágy margarin
8,5 dkg barna cukor
1 tk vaníliás cukor vagy aroma
5 ek kristálycukor
1 db egész tojás
12,5 dkg étcsokoládé
darabolt dió
kandírozott narancshéj
Elkészítés
Előmelegítjük a sütőt.
Összekeverjük a lisztet a sütőporral, a margarinnal, a cukorral, vaníliával és a tojással. Jól összedolgozzuk - lehet kézzel is, de praktikusabb egy keverőlapáttal.
Előkészítve a zsírpapiros tepsit, teáskanállal vagy nedves tenyérrel kis golyócskákat formázzunk rá, illetve a kanálból a kezünk segítségével helyezzük a masszát a papírra. (Nem kell szabályos golyóknak lenniük, mert a zsiradéktól úgy is szétterülnek majd, és sütés után majd el lehet törögetni őket.)
190 fokos, előmelegített sütőben max. 10-12 percig sütjük, világos aranybarnára.
Tipp Ha kihűlt, kekszesdobozban sokáig eltartható, de általában ez nem szokott megtörténni!