Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Csokis cookies, Ágotától
2017.04.15

csokis-cookies-agi.jpg

Hozzávalók 18 darabhoz

17,5 dkg liszt

1 tk sütőpor

12,5 dkg lágy margarin

8,5 dkg barna cukor

1 tk vaníliás cukor vagy aroma

5 ek kristálycukor

1 db egész tojás

12,5 dkg étcsokoládé

darabolt dió

kandírozott narancshéj

Elkészítés
 
Előmelegítjük a sütőt.
 
Összekeverjük  a lisztet a sütőporral, a margarinnal, a cukorral, vaníliával és a tojással. Jól összedolgozzuk - lehet kézzel is, de praktikusabb egy keverőlapáttal.
 
Előkészítve a zsírpapiros tepsit, teáskanállal vagy nedves tenyérrel kis golyócskákat formázzunk rá, illetve a kanálból a kezünk segítségével helyezzük a masszát a papírra. (Nem kell szabályos golyóknak lenniük, mert a zsiradéktól úgy is szétterülnek majd, és sütés után majd el lehet törögetni őket.)
 
190 fokos, előmelegített sütőben max. 10-12 percig sütjük, világos aranybarnára.
 
Tipp Ha kihűlt, kekszesdobozban sokáig eltartható, de általában ez nem szokott megtörténni!
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.