Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 15 dkg étcsokoládé, 1/2 dl kifőtt kávé, 4 db tojás, 2 ek cukor, a raguhoz 1 csomag (25 dkg) magozott aszalt szilva, 4 db narancs, 1 db citrom, 3 ek cukor, 1 mk őrölt fahéj
Elkészítés A csokoládét fémüstben (vagy lábasban), gőz fölött megolvasztjuk, hozzákeverjük a kávét és ezután egyeként belekeverjük a tojások sárgáját.
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a csokoládéba. Hűtőbe tesszük legalább 2 órára.
Amíg a csokoládéhab a hűtőben hűl, elkészítjük a ragut. A magozott aszalt szilvákat kisebb darabokra vagdaljuk és egy lábosba tesszük. A narancsokat éles késsel meghámozzuk, úgy, hogy a fehér részt teljesen levágjuk, ezután a hártyák közül (továbbra is az éles kés segítségével) kifilézzük a narancshúst és a szilvához adjuk.
A gyümölcsöket felforraljuk, kb. 10 perc alatt egységes masszává főzzük. Hozzájuk adjuk a cukrot, a fahéjat, még pár percig főzzük, végül belefacsarjuk a citrom levét, hozzáreszeljük a héját, összekeverjük és kihűtjük.
Fogyasztáskor tányérra szedünk a narancsos-aszalt szivás raguból és arra kanalazunk a csokihabból.
Tipp A tetejére ízlés szerint tejszínhabot is nyomhatunk.