Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Csokikrém narancsos-aszalt szilvás raguval
2014.05.31

 csokikrem-narancsos-aszalt-szilvas-raguval-0051.jpg

Hozzávalók 4 személyre 15 dkg étcsokoládé, 1/2 dl kifőtt kávé, 4 db tojás, 2 ek cukor, a raguhoz 1 csomag (25 dkg) magozott aszalt szilva, 4 db narancs, 1 db citrom, 3 ek cukor, 1 mk őrölt fahéj

Elkészítés A csokoládét fémüstben (vagy lábasban), gőz fölött megolvasztjuk, hozzákeverjük a kávét és ezután egyeként belekeverjük a tojások sárgáját.

A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a csokoládéba. Hűtőbe tesszük legalább 2 órára.

Amíg a csokoládéhab a hűtőben hűl, elkészítjük a ragut. A magozott aszalt szilvákat kisebb darabokra vagdaljuk és egy lábosba tesszük. A narancsokat éles késsel meghámozzuk, úgy, hogy a fehér részt teljesen levágjuk, ezután a hártyák közül (továbbra is az éles kés segítségével) kifilézzük a narancshúst és a szilvához adjuk.

A gyümölcsöket felforraljuk, kb. 10 perc alatt egységes masszává főzzük. Hozzájuk adjuk a cukrot, a fahéjat, még pár percig főzzük, végül belefacsarjuk a citrom levét, hozzáreszeljük a héját, összekeverjük és kihűtjük.

Fogyasztáskor tányérra szedünk a narancsos-aszalt szivás raguból és arra kanalazunk a csokihabból.

Tipp A tetejére ízlés szerint tejszínhabot is nyomhatunk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.