Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 20-20 dkg ét- és tejcsokoládé (lehet csokifigura: pl. nyúl vagy mikulás), 5 dkg vaj, 1 dl tej, 1 dl főzőtejszín, 2 adag erős feketekávé, vegyes gyümölcs: alma, körte, mandarin, kiwi, eper, stb.
Elkészítés A csokoládét összetörjük, és egy (lehetőleg kerámia vagy teflon) lábosban olvasztani kezdjük. Hozzáadjuk a vajat, a tejszínt és a tejet, majd a feketekávét, és addig főzzük, amíg mártáshoz hasonló sűrű öntetet nem kapunk.
A megtisztított, szükség szerint falatnyi darabokra vágott gyümölcsöket a fondüedényben melegen tartott csokoládé öntetbe mártjuk.
Tipp Aki szereti a szokatlanabb ízeket, egy kevés gyömbérporral is ízesítheti a fondüt.