Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Csőben sült brokkolis harcsa, Levintől
2015.10.26

csoben-sult-brokkolis-harcsa-levin-modra.jpg

Hozzávalók

3 sárgarépa
vaj, méz, citrom, só, bors

4 szelet afrikai harcsa
2 közepes brokkoli
1 evőkanál vaj
1 evőkanál liszt
tej
só, bors, szerecsendió
petrezselyem
sajt

bulgur
aszalt paradicsom

Elkészítés
A sárgarépát meghámozom, majd zsülienre, vagyis vékony kis csíkokra darabolom. Serpenyőben megolvasztom a vajat, mézet adok hozzá, és sóval, borssal, citromlével ízesítve ebben párolom meg a sárgarépát.

A brokkolit rózsákra szedem és sós vízben megfőzöm.

A halszeleteket sóval, borssal ízesítve kivajazott tepsibe fektetem. Erre kerülnek a megfőtt brokkolirózsák. A vajat megolvasztom, belekeverem a lisztet, majd felöntöm tejjel (vagyis készítek egy besamelmártást). Ízesítésként só, bors, őrölt szerecsendió és aprított petrezselyem kerül bele. A végén hozzáadom a reszelt sajtot, majd leöntöm vele a brokkolis halszeleteket.

Előmelegített sütőben úgy 20 perc alatt készre sütöm.

A bulgurt én úgy főzöm, mint a rizst, vagyis kevés olajon picit átpirítom, felöntöm kétszeres mennyiségű forró vízzel. Ízesítésnek leveskocka helyett anyukám házi darált zöldségei kerültek bele. Miután felszívta az összes vizet és megpuhult, hagyom még egy kicsit állni a gőzben. Végül hozzáadom a feldarabolt aszalt paradicsomot, az olajával együtt.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.