Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Csirketorta padlizsánnal és rósejbnivel
2016.12.14

csirketorta-2padlizsannal-es-rosejbnivel.jpg

Hozzávalók

6 db burgonya

2 db padlizsán

50 dkg csirkemellfilé

1 ek mustár

1 gerezd fokhagyma

2 ek olaj

2 db tojás

2 dl tejföl

5 dkg reszelt sajt

só, bors

majoránna

szerecsendió

olaj a sütéshez

Elkészítés A csirkemellet vékonyan felcsíkozzuk, mustárral, olajjal, zúzott fokhagymával összekeverjük és egy órára hűtőbe tesszük.

Amíg a csirkemell pácolódik, a burgonyákat meghámozzuk, vékonyan felkarikázzuk, és bő olajban ropogósra sütjük, papírkendőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk, felhasználásig félretesszük.

A padlizsánokat is vékonyan felszeleteljük és olajban kisütjük, leitatjuk, félretesszük.

A csirkemellcsíkokat kevés olajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, majoránnával fűszerezzük, amikor megpuhultak, kissé megpirítjuk. Pár perc hűlés után hozzákeverjük a tejfölt, a felvert tojást,  a reszelt sajtot, reszelt szerecsendióval ízesítjük.

Egy kapcsos tortaformát kibélelünk a rósejbniszeletekkel, megsózzuk, beletöltjük a csirkemelles-tejfölös masszát, majd a tetején szépen elrendezzük az elősütött padlizsánszeleteket.

A sütőt 170 fokra előmelegítjük és a csirketortát kb. 40-45 percig  sütjük.

Amikor elkészült, néhány percig hűlni hagyjuk, majd levesszük a kapcsos tortaforma oldalát, és tortaként cikkekre szeleteljük. Savanyúsággal. vagy salátával tálaljuk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.