Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
6 db burgonya
2 db padlizsán
50 dkg csirkemellfilé
1 ek mustár
1 gerezd fokhagyma
2 ek olaj
2 db tojás
2 dl tejföl
5 dkg reszelt sajt
só, bors
majoránna
szerecsendió
olaj a sütéshez
Elkészítés A csirkemellet vékonyan felcsíkozzuk, mustárral, olajjal, zúzott fokhagymával összekeverjük és egy órára hűtőbe tesszük.
Amíg a csirkemell pácolódik, a burgonyákat meghámozzuk, vékonyan felkarikázzuk, és bő olajban ropogósra sütjük, papírkendőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk, felhasználásig félretesszük.
A padlizsánokat is vékonyan felszeleteljük és olajban kisütjük, leitatjuk, félretesszük.
A csirkemellcsíkokat kevés olajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, majoránnával fűszerezzük, amikor megpuhultak, kissé megpirítjuk. Pár perc hűlés után hozzákeverjük a tejfölt, a felvert tojást, a reszelt sajtot, reszelt szerecsendióval ízesítjük.
Egy kapcsos tortaformát kibélelünk a rósejbniszeletekkel, megsózzuk, beletöltjük a csirkemelles-tejfölös masszát, majd a tetején szépen elrendezzük az elősütött padlizsánszeleteket.
A sütőt 170 fokra előmelegítjük és a csirketortát kb. 40-45 percig sütjük.
Amikor elkészült, néhány percig hűlni hagyjuk, majd levesszük a kapcsos tortaforma oldalát, és tortaként cikkekre szeleteljük. Savanyúsággal. vagy salátával tálaljuk.