Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 főre
1 csirkemell
10 dkg brie sajt
1 kk flekken fűszerkeverék
só (szükség esetén)
1 kk mustár
2 ek olívaolaj
1 dl fehérbor
durvára őrölt tarka bors
Elkészítés A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, kicsontozzuk, szeletekre vágjuk. A mustárt, az olívaolajat a fűszerkeverékkel összekeverjük, a húst bekenjük, és 1-2 órán át állni hagyjuk. A brie sajtból annyi szeletet vágunk, ahány csirkeszeletünk van.
Egy serpenyőben a hússzeletek mindkét oldalát az olajon hirtelen megkapatjuk, majd a fehérbort aláöntve, letakarva kb. 20-25 percig pároljuk. Ezután a csirkeszeleteket megfordítjuk, sajttal beborítjuk, további 10 percig letakarás nélkül sütjük.
Tipp Tálaláskor durván őrölt tarka borssal szórjuk körbe, krumplipürével, párolt gyümölcsökkel, forrón kínáljuk.