Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Csirkeragu palacsintabatyuban
2013.03.12

csirkeragu-balacsintabatyuban-001.jpg

Hozzávalók 12 darab palacsintához  3 db tojás, 20 dkg liszt, 3 dl tej, 1 dl szódavíz (ásványvíz), 1 kk só, 10 dkg mirelit spenót (lehetőleg leveles) felolvasztva, 1 mk fokhagyma-granulátum, kevés frissen őrölt bors, ízlés szerint 1 kk valamilyen ételízesítő, 2 ek olaj + a sütéshez 1 dl olaj

A bolognai raguhoz 40 dkg csirkemellfilé, 1 fej vöröshagyma, 1 nagy sárgarépa, 1 nagy fehérgyökér, 1,5 dl száraz fehérbor vagy rozé, 0,3 l  paradicsompüré, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mk oregano, 4-5 gerezd fokhagyma, 2 ek olívaolaj, só, bors

A tálaláshoz újhagyma zöldje vagy snidling, chiliszósz

Elkészítés  Palacsinta A tészta alapanyagait mély tálban jól összekeverjük (sűrű tejszín állagú legyen), majd fél órát pihentetjük, és utána szükség esetén szódával vagy tejjel hígítjuk.

Sütés Ajánlott teflonserpenyőben sütni, mert kevesebb olaj kell hozzá (főként, hogy a tésztába már kevertünk olajat). A serpenyőt felforrósítjuk, pici olajjal megkenjük, beleöntünk egy merőkanálnyi tésztát és eloszlatjuk a palacsintasütő felületén. Ha az alsó fele megsült, széles lapáttal megfordítjuk és készre sütjük, de nem túl nagy lángon, mert könnyen megéghet. Ha elkészült, lapostányérra csúsztatjuk  és folytatjuk a műveletet, amíg a tészta el nem fogy. 

Bolognai csirkeragu A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát 2 ek olívaolajon üvegesre pirítjuk. Az apróra kockázott csirkemellet a hagymához keverjük és fehéredésig pirítjuk, öt percig lefedve pároljuk. Ekkor hozzáadjuk az apró kockákra darabolt répákat, sózzuk, borsozzuk, és néhány perc pirítás után felöntjük a borral. Amikor a ragu már puhára párolódott, hozzáadjuk a paradicsompürét, a zúzott fokhagymát. Ízlés szerint megsózzuk, ha kell, és egy kiskanányi cukrot is tehetünk bele, ha túl savanyúnak találjuk. Végül oreganóval fűszerezzük és megszórjuk a felaprított petrezselyemzölddel. A ragu legyen viszonylag sűrű, hogy könnyebb legyen megtölteni vele a palacsintákat.

Összeállítás A palacsinták közepébe egy-egy adag csirkeragut kanalazunk. A palacsinták szélét ügyesen összefogjuk és kb. 2 cm-rel a szélük alatt vékonyra csíkozott újhagymaszárral vagy snidlinggel összekötözzük. Tálaláskor csípős chiliszósszal meglocsoljuk.

Tipp Chiliszósz helyett használhatunk sajtmártást is: 2,5 dl főzőtejszínt felmelegítünk és 6-8 dkg reszelt sajtot belekeverünk. Sózzuk, borsozzuk, sűrűre főzzük, és még forrón az ételre kanalazzuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.