Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
20 dkg szeletelt bacon, vagy más vékonyan szeletelt sonka
2 db csirkemell kicsontozva
15 dkg reszelt sajt
1 nagy sárgarépa meghámozva és ledarálva
3 db tojás
3 ek liszt
3 ek tejföl
só, bors
toszkán fűszerkeverék
Elkészítés Egy kuglófformát kibélelünk baconszeletekkel úgy, hogy a végük kilógjon körben a szélén. Egy tálban összekeverjük a felkockázott csirkemellet a reszelt sajttal, reszelt sárgarépával, a nyers, felvert tojásokkal, a liszttel, a tejföllel. Sózzuk, borsozzuk, toszkán fűszerkeverékkel ízesítjük..
A masszát a kibélelt kuglófformába töltjük, a szalonnákat behajtjuk a tetejére és 160 fokos sütőbe tesszük. A sütés időtartama kb. 1 óra. Amikor kissé kihűlt, kiborítjuk a formából, 10 percig állni hagyjuk és azután fogyasztjuk.
Tipp Ahogy a képen is látszik, a kisült csirkemellkoszorú közepébe és köré is párolt zöldségeket, salátaleveleteket halmozhatunk az ízek (és nem utolsó sorban) a látvány kedvéért :-)
Hidegen is finom.